Idag finns det så mycket tankar och sorg inom så många. Det som hände igår i Helsingborg är bara helt fruktansvärt tragiskt.
 
Vi var och tittade på den tidiga Hammarbymatchen som spelades klockan 14. Solen sken och det var verkligen perfekt väder och grym stämning! Efteråt började det dyka upp smårykten om att en Djurgårdssupporter hade blivit grovt misshandlad nere i Helsingborg. Inom kort bekräftades det på tv att mannen avlidit. Stämningen som rådde då var helt tryckt. Det hade nästintill varit möjligt att skära i luften med kniv.
 
En pappa som sett fram emot att gå på en fotbollsmatch tillsammans med sin bror. Som sedan helt oprovocerat blivit attackerad bakifrån och bokstavligen ihjälslagen. Vad var det för mening?
 
Det finns ingenting annat än tragik bakom detta. Familjen har en sån fruktansvärd hemsk tid (jag vet vad jag pratar om..) framför sig. Och inte bara av sorg utan säkerligen av rent hat. Hat mot att tre (enligt media) enskilda individer tog deras far ifrån dem. Hat mot att deras pappa blev ihjälslagen för att han bar andra färger på sin halsduk än vad de tre individerna ansåg som de "rätta".
 
Det jag VERKLIGEN hoppas och ÖNSKAR är att familjen är medvetna om att det inte är någon annan som ställer sig bakom det som de tre individerna gjorde. Oavsett färg på tröja eller halsduk är det ingen som försvarar det fruktansvärda de tre fega människorna utsatte Djurgårdssupporten för. Det är snarare tvärtom. Tillsammans har AIK:are och Hammarby:are hängt upp halsdukar och tänt ljus vid Stockholm Stadion för att hedra den avlidna mannen. Det är hos familjen som alla supportrars tankar är hos och så kommer det vara en lång tid framöver.
 
 Det här är dock ingenting som får avskräcka de hederliga supportrarna från att gå på fotbollen. Tillsammans ska vi visa att vi inte är rädda, att vi inte accpeterar att några få INDIVIDER gömmer sig bakom ett lag eller en klubb för att få slåss. Tillsammans ska vi få tillbaka den gemenskap som ska råda inför matcher. Och tillsammans ska vi kunna gå med våra barn och heja fram våra lag.
 
Men just idag bär vi alla sorgens färg på våra halsdukar och tröjor,
oavsett klubb och oavsett lag.
 
 

Kommentera

Publiceras ej